MLOSZ elnökségi határozatai a válogatókkal kapcsolatos kérelmekre

 

 

1. Hirschler Rebeka

A MLOSZ elnöksége megvitatta az FVSZ 2013. április 4-én beadott kérelmét, miszerint a 2012. decemberi elnökségi ülésre benyújtott kérvény szerint szeretnék Rebeka számára beszámíttatni a válogatóba az ausztráliai versenyeredményeit, melyet mellékletben el is küldtek számunkra. Természetesen a decemberi elnökségi ülésen meghozott határozat szerint, idézem:  "Hirschler Rebeka kérvénye alapján, - miszerint az elkövetkezendő néhány hónapban iskolai tanulmányai miatt Ausztráliában tartózkodik, s ott készül a következő versenyszezonra, így a kiírt válogatókon még nem tartózkodik Európában - az MLOSZ elnöksége a résztvevők egyhangú egyetértésével úgy határozott, hogy a három kiírt nemzetközi válogató helyett számára beszámításrakerülhet három ausztráliai nemzetközi verseny eredménye, százalékban kifejezve, melyet hivatalos eredménylistával kell igazolnia" azon versenyekre, melyeken nem tudott Rebeka rajthoz állni, ( Koper és Garda) természetesen beszámítjuk a megküldött ausztráliai eredményeket, azonban mivel az izolai versenyre hazaért, s rajthoz állt rajta, így arra más verseny eredményét nem tudunk érvényesíteni.

Az eddigi évek tapasztalataiból okulva a válogatók kialakításánál az volt a tervünk, hogy azonos versenyeken mérjük össze a gyerekek tudását, így a versenyzők azonos mezőnyben azonos feltételekkel küzdenek a helyezésekért. Ezen elv alapján alakítottuk ki a válogató rendszert decemberben, ám természetesen megértettük a kérelmet, s örömmel vettük Rebeka téli felkészülésének külföldi lehetőségét. A kérelem elbírálásánál azonban fel sem merült bennünk, hogy arra a versenyre is vonatkozna a felmentés, amikor már a versenyző itthon van, s rajthoz áll a regattán. Amúgy is komoly problémát jelent a versenyek összehasonlítása, - hogy a versenyzők nem azonos helyen, feltételek között kerültek megmérettetésre - ennek ellenére döntöttünk Rebeka versenyzésének segítése érdekében az előzőekben már említett határozatról. Amit azonban jelen kérvényben említ Rebeka edzője, Pál Gaszton ( időeltolódás, hőmérséklet különbség) már sajnos nem áll módunkban beszámítani, főként, hogy ezen kérelmet nem a versenyt megelőzően, hanem utólag juttatták el hozzánk. Nem gondoljuk, hogy Rebeka külföldi edzéssel töltött hónapjai - mialatt több versenyzőnek lehetősége sem nyílt a vízre szállásra - gátolták volna a versenyre való felkészülését, valamint a verseny helyszínén eltöltött edzésnapok szintén hozzájárulhattak aklimatizációjához, így azon kérelmeteket, hogy az izolai verseny eredménye helyett más verseny eredményét vegyünk figyelembe, nem tudjuk támogatni, elnökségünk egyhangúan elutasította. 

 

2. Vadnai Jonatán

 

Vadnai Péter 2013. március 29-én érkezett levelét, - melyben jelezték, hogy Jonatán az izolai Spring Cup helyett a Le Havre-ban megrendezésre kerülő Laser Európa Kupa versenyen állna rajthoz -  Elnökségünk megtárgylta, s az alábbi határozatot hozta: Gratulálva Joninak a remek helyezéséhez, s győzelméhez, úgy véljük, hogy Jonatán válogatott keretbe kerülését nem befolyásolja, hogy az izolai válogató versenyen nem állt rajthoz, hiszen eredményei alapján ennek ellenére is bekerül a jelen állás szerinti 8 főt számláló világbajnoki válogatott keretbe, ám elnökségünk egyhangúan támogatta azon felvetést, hogy amennyiben Jonatánnak ezen eredménytől függne a válogatott keretbe kerülése, úgy a franciaországi eredményét figyelembe veszi a válogatók eredményszámításánál.

Kérjük azonban, hogy a jövőben bárminemű válogatókkal, versenyekkel kapcsolatos kérelmet a verseny előtt és NE utána nyújtsák be az érintettek elnökségünk felé.

 

Köszönettel

MLOSZ elnöksége