Timu Emlékverseny 2015

Timu emlékverseny - Pula, Horvátország 2015

 

 

Az első napon ideális napsütéses vitorlázó nap fogadta a nemzetközire duzzadt mezőnyt. 15 - 20 csomós északi Bora érkezett Pulába, amit a sikeresen lefutott első futam után a nyugatról betörő misztrál nyomott el. A rendezőség gyorsan reagált, áttűzték a pályát, de az előrejelzések nem váltak be - hamar visszatért a még domináns Bora és újból pályát kellett módosítani. Közel egy mérfölddel odébb tették le a jeleket és itt már stabil körülmények között sikerült a második futamot lebonyolítani. A munkás bemelegítő nap után minden versenyzőt állófogadáson láttak vendégül a rendezők, ropogott a szardínia az éhes szájakban és fogytak az üdítők a gyerekek között.

 

A verseny másnapján vasárnap halasztással indult  a nap, délben sikerült az 5 csomó körüli tenger felől érkező enyhe és pörgölődő szélben futamot tartanunk, amit a nagyon erős tengeri áramlás is színesített. Bár a mezőny ezen a napon nem kapott a Pulában már megszokott ideális szelekből, de ezzel nagyszerű gyakorlásra volt lehetőség a tengeri vitorlázás szélsőséges körülményei között. 

 

A verseny rendezői nagyon büszkék, hogy a növekvő Laser létszám mellett a Finnesek is szép számban ellátogattak a Timu emlékversenyre és tekintve a Pulán másodszor tapasztalt kiváló fogadtatást remélik, hogy az optimistesek is kimerészkednek jövőre a kissé hűvös, de annál izgalmasabb szezonnyitó tengeri jolle versenyre.

Eredmények TIMU 2015